Geschreven door: Christiane Grünloh

 

In een samenwerking tussen Universiteit Twente, Roessingh Research and Development en Roessingh Arbeid, doken onderzoekers en de betrokken partijen samen in de vraag hoe re-integratie kan worden verbeterd. Dit was ter voorbereiding op een subsidieaanvraag voor het ontwikkelen en uitproberen van innovatieve aanpakken. Om dit idee goed op papier te zetten, zijn we met de betrokkenen in gesprek gegaan: ervaringsdeskundigen, vertegenwoordigers van werknemers en werkgevers, en andere betrokken partijen (bijv. adviseur arbeid, arbeidsdeskundige, bedrijfsarts en beleidsadviseur).

Op basis van literatuur en de groepsgesprekken, hebben we een projectvoorstel uitgewerkt, in juli 2022 ingediend en ook in oktober 2022 in Utrecht gepresenteerd. Helaas viel ons idee niet onder de 7 gehonoreerde projecten (die hier zijn te vinden).

Niettemin hebben we uit de groepsgesprekken heel veel kennis kunnen ophalen. Deze hebben we in een white paper samengevat. De white paper is nu openbaar beschikbaar op Zenodo (Link). Wil jij meer weten over de sterke punten, zwakke punten, bevorderende factoren en belemmerende factoren van het re-integratietraject? Lees dan onze white paper!

Christiane Grünloh

Christiane Grünloh

E-mail: c.grunloh@rrd.nl

Tel.: 088 087 5723